Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (2024)

*Bu gönderide bağlı kuruluş bağlantıları bulunabilir; bu, bağlantılarım aracılığıyla satın almayı seçerseniz komisyon alabileceğim anlamına gelir (sizin için hiçbir ekstra maliyet olmadan). Bir Amazon çalışanı olarak, uygun satın alımlardan kazanıyorum. Açıklamanın tamamını okuyun .

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (1)

Mükemmel bir eş, kocasının tacıdır; fakat utanç getiren kadın, kocasının kemiklerindeki çürük gibidir.

Atasözleri 12: 4 (ESV)

Özdeyişler 12:4 evli kadınları “mükemmel eşler” olmaya ve kocalarını utandırmamaya teşvik eder. Sanırım Mesih'in takipçileri olan çoğumuz kutsal yazıların yanılmaz tavsiyelerine bağlı kalmak isteriz. Ancak Kutsal Kitapta mükemmel veya erdemli bir eş olmak ne anlama gelir? Geleneksel olarak Susie'yi ev kadını olarak düşünürüm. Ancak Kutsal Kitap'ta Tanrı çok daha farklı bir hikaye anlatır.

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (2)

Atasözleri 12:4'teki “Mükemmel Eş”in Kutsal Kitaptaki Anlamı

Özdeyişler 12:4, ESV versiyonunda mükemmel bir eşten söz ederek başlıyor. Diğer Kutsal Kitap versiyonları ondan “erdemli kadın”, “değerli bir eş”, “asil karakterli bir eş”, “iyi bir eş” ve “değerli bir kadın” olarak söz eder. Ne yazık ki, bu çevirilerin hiçbiri, “Şu şekilde çevrilen İbranice kelimenin gerçek anlamını yansıtmamaktadır:CHAYILBu çevirilerin ardındaki İbranice kelime.

İbranice kelimenin daha iyi çevirileri “yiğit kadın” veya “yiğit eş” olacaktır. davayı ben açıyorum “Özdeyişler 31 Kadın: Yiğit Bir Kadın” ve bu sonuca nasıl ulaştığımı anlatacağım. İşlemim basitti; kelimenin İncil'in diğer yerlerinde nasıl tercüme edildiğine baktım.

Özdeyişler 100:12 ve Özdeyişler 4'deki çeviriden farklı olarak 31'den fazla kez çevrilmiştir. Yaygın olarak kullanılan sözcükler arasında "ordu", "yiğit adam", "ordu" (askeri birlikteki gibi), "yiğit, ” “güç”, “zenginlik.”

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (3)

Alt satır: Özdeyişler 12:4 şunu okumalıdır: "Yiğit bir kadın (ya da kadın) kocasının tacıdır; fakat utanç getiren kadın onun kemiklerindeki çürük gibidir."

Tacın Amacı Nedir?

Krallar ve kraliçeler neden taç takarlar? Sanırım bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz. Bunu güçlerinin ve otoritelerinin sembolü olarak giyerler. Bu olmadan, insanlar kralın sıradan bir kişiyle karıştırılmasına neden olabilir.

Tanrı'nın Özdeyişler 12:4'te ne söylemediğine dikkat edin. Yiğit bir kadının kocasının parmağındaki mücevher olduğunu söylemedi. Veya üzerinde yürümek için kullandığı ayakkabılar. Ya da onu sıcak tutacak bir bornoz. Hayır. Bunların hiçbirini söylemiyor. Bunun yerine onun bir TAÇ olduğunu söylüyor.

Tanrı'nın Özdeyişler 12:4'te ne söylemediğine dikkat edin. Yiğit bir kadının kocasının parmağındaki mücevher olduğunu söylemedi. Veya üzerinde yürümek için kullandığı ayakkabılar. Ya da onu sıcak tutacak bir bornoz. Hayır. Bunların hiçbirini söylemiyor.… Tweet için tıklayın

Sembolizmi anlamak hem kadın hem de koca için hayati önem taşıyor. Evlilik ilişkisinde karı koca ruhsal olarak iç içedir. Biri olmadan diğeri olamaz. Kocanın gücü ve otoritesi de doğası gereği karısına bağlıdır. Nasıl?

Unutmayın, Yaratılış'a göre her ikisi de yönetmek ve liderlik pozisyonlarını almak için yaratıldı (Oku, “Onun İmajında ​​Yaratıldı: Kadınlar İçin Gerçeği Tanımlamak” Bu konuda daha fazla bilgi için). Ailelerinin, bakanlıkların ve önlerindeki diğer sorumlulukların ihtiyaçlarına göre uyum içinde çalıştıklarında bunu birlikte yapabiliyorlar.

In “İncil Kadınlığı: Yardım Toplantısına Yeni Bir Bakış,” Bir karı-koca ilişkisinin neden bir Kaptan/İcra Memuru ilişkisine benzemesi gerektiğinin (Star Trek hayranıysanız Kaptan/Bir Numara) ve efendi/hizmetçi DEĞİL olmasının nedenlerini sıralıyorum. Bu bize nasıl kocalarımızın tacı olabileceğimizi görme konusunda iyi bir başlangıç ​​yapmalı.

Yiğit Kadının Özellikleri Nelerdir?

Atasözleri 31 yiğit kadının birçok özelliğini bize gösteriyor. Her ne kadar Özdeyişler 31, kadınların bu Kutsal Kitap ikonuna "ölçülmeleri" için gerçekten yazılmamış olsa da, taç olmaya çalışırken bize çalışabileceğimiz bir yer sağlamak için bu özelliklere bakmak yararlı olacaktır.

Rab korkusu — Açıkçası Tanrı, cesur kadının merkezinde yer alır ve O, bizim yaşamlarımızda da olmalıdır. Aynı zamanda nazik, bilge, becerikli, cömert, çalışkan, ileriyi planlayan, ailesiyle ilgilenen ve onlara en iyisini veren, kocasını çok seven bir insandır.

Bunlar hakkında sıklıkla yazılan ve vaazlarda, konferanslarda, bloglarda ve diğer kaynaklarda iyi bir şekilde ele alınan özelliklerdir. Ancak nadiren tartışılan özelliklerden bahsedelim.

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (5)

Cesur Kadının Özellikleri Çoğunlukla Göz ardı Edilir

Girişimcilik — Cesur kadın, kendi ticari girişimlerini yürüterek ailesinin geçimini sağlamaya yardımcı olur (ayetler) 16 ve 18). Bu nedenle 11. ayette geçen kocasının, King James Versiyonunda tercüme edildiği şekliyle "şımarıklığa" ihtiyacı yoktur. Savaştan elde edilen ganimet veya yağma, antik dünyanın insanları için çok önemli bir gelir kaynağıydı. Eğer karısı gelir getirmeye yardımcı oluyorsa, bu kocanın üzerinden büyük bir yük ve stres alır.

anlayış - İçinde ayet 16, "bir tarlaya bakıyor ve onu satın alıyor." Modern dünyada yanlış gayrimenkul satın almak mali açıdan yıkıcı olabilir. Tarım ekonomilerinde de durum farklı değildi. Aileler yiyeceklerini üretmek ve hayvanlarını beslemek için toprağa bağımlıydı. Yiğit kadın en iyi araziyi nasıl seçeceğini bilecek kadar bilgiliydi (ve açıkça kocası da bunu kendi başına yapması konusunda ona güveniyordu).

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (6)

Dayanıklılık — Yiğit kadınımız şafak vakti uyanır, yün eğirir, üzüm bağları diker, bir yandan evini ve onun için çalışan bakireleri yönetirken bir yandan da bir iş yürütür. Vay be! Bunu düşünmek bile beni yoruyor. Bu kadının dayanıklılığı var.

Fiziksel gücü — Eski zamanların kadınları güçlü kadınlardı ve yiğit kadınlar da farklı değildi. biliyorum ki ayet 17 genellikle alegorik terimlerle öğretilir, ancak bunda alegorik hiçbir şey yoktur. Üzüm bağları dikmek ve tarımsal yaşam tarzını sürdürmek gibi fiziksel işleri yapmak için fiziksel güç gerekiyordu.

Ellerini Kirletmekten Korkmuyorum - Çünkü ayet 22 Giysilerinin ince keten ve mor olduğunu (ve o günlerde morun pahalı anlamına geldiğini) söylese de, yiğit kadın sıklıkla şu şekilde tasvir edilir: her zaman iyi giyinmek. Durum böyle değil. 16. ve 17. ayetler bize diğer yanını, ellerini kirletmekten korkmadığı yanını gösterin (daha derinlemesine bir bakış için en popüler blogum olan “Kadın, Belinizi Koruyun”u okuyun). Modern anlamda, şunu düşünüyorum: Sabahları dizlerine kadar sızdıran bir tuvaleti tamir etmeye çalışan ve akşamları kocalarıyla randevuya çıkmak için şık giyinen o muhteşem eşler.

Cesur bir kadının bu niteliklerin hepsine sahip olması gerekmez. Her kadın girişimci olmayacağı gibi her kadın geleneksel ev hanımı da olmayacaktır. Ancak, kendimizi, yiğit kadını bizden farklı bir şekilde temsil eden diğer eşleri yargılarken bulmamamız için, özellikler yelpazesini tanımak önemlidir.

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (7)

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (8)

Eşler İsa'nın Gelininin Temsilidir

Özdeyişler 12:4 ile aynı tasviri kullanan diğer ayetlere bakarken İşaya 62:3 ile karşılaştım.

RAB'bin elinde güzel bir taç, Tanrının elinde kraliyet tacı olacaksın. – İşaya 62:3 ESV

İşaya 62:3 ESV

Eski Ahit'te İsrail sıklıkla Tanrımızın gelini olarak tasvir edilir. Bu, yukarıdaki 62. ayet de dahil olmak üzere İşaya 3. bölümde çok güzel detaylandırılmış tasvirlerdir. Şimdi, 3. ayette "taç" yerine "kraliyet tacı" kullanılıyor, ancak yine de bu, kraliyet başını örten bir şeyi ifade ediyor. Yeni Ahit'te Kilise, Mesih'in gelinidir.

Kocanızla ilişkiniz üzerine meditasyon yaparken, çok daha büyük bir tablonun olduğunu unutmayın. Kocalarımızın tacı olmayı hedefliyoruz ama aynı zamanda daha fazlasını da temsil ediyoruz. Evliliğinizde değerli bir kadın olun, ama aynı zamanda… Tweet için tıklayın

İşaya'daki bu ayet bana, eşler olarak Mesih'in gelininin yaşayan sembolleri olarak hizmet ettiğimizi hatırlattı. Cesur kadınlar olarak bizim nasıl yürüdüğümüz, Lütuf Çağında kilisenin de nasıl yürümesi gerektiğidir.

Ve evet, kocalarımız Mesih'in yaşayan temsilleridir. Bu sembolizmi Yeni Ahit'te, özellikle de Efesliler 5: 22-33. İsa kilisenin başı olduğu gibi, koca da karısının başıdır. Bir koca, karısını, Mesih'in kiliseyi sevdiği ve onun için kendini feda ettiği gibi sevmelidir.

Kocanızla ilişkiniz üzerine meditasyon yaparken, çok daha büyük bir tablonun olduğunu unutmayın. Kocalarımızın tacı olmayı hedefliyoruz ama aynı zamanda daha fazlasını da temsil ediyoruz. Olmak cesur kadın evliliğinizde, ama aynı zamanda cesur kadın kilisede.

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (9)

Olmaya ilişkin diğer makaleler Atasözleri 31 Kadın bu ilginizi çekebilir:

İncil'deki Kadınlık: İncil'de Bir Yolculuk

Atasözleri 31 Kadın: Yiğit Bir Kadın

Kadın, Belini Kuşat (Özdeyişler 31:17)

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (11)

Nasıl Bir Eş Olunur? Atasözleri 12:4 Eş • Verimli Yaşamak (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6432

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.